Annons
Annons

Petras skämt del två


”Hej Malin,
Jag gillar verkligen din blogg och jag läser den ofta men har aldrig lämnat en kommentar. Idag ser jag att du tycker att Petras dia-skämt var jätteroligt. Jag måste då fråga dig om det är ok att jag och min 12-årige son kommer inom dig i juli när vi är i Kalmar (jag är kalmarit men bor inte längre där).

Annons

Min son fick diabetes när han var 5 år och 9 månader. Därefter har hans (och mitt och min mans) liv totalt förändrats genom den här dödliga sjukdomen som barn och tonåringar dör av varje år. Min son måste ta blodprov 10-12 ggr om dagen, 6-7 insulin sprutor om dagen vilka gör så ont att han får tårar i ögonen! Han kan inte sova hos kompisar, han måste tänka och agera som en vuxen. Ändå är han en fantastisk kille som är aktiv simmare, löpare och fotbollsspelare. När han såg vad du skrev så var hans kommentar; Mamma fråga Malin om hon kan förklara för mig varför det är roligt med diabetes! Det är säkert roligt att skämta om döden, sjukdomar, våldtäkter etc om man inte har drabbats själv och inte besitter så stor empati och framför allt så upplevs skämtet säkert som harmlöst om man inte behöver möta ett barn som genomlider ett litet helvete varje dag! Jag kan bara hoppas att dina barn aldrig behöver bli allvarligt sjuka, för du..gnäll inte över nattamning, det går över. Jag och min man har testat blodsocker varje natt sedan nov-02! Jo, förresten både Petra och manusförfattaren erkände faktiskt att man hade gått över gränsen i samtal med en dia-förälder som ringde och anmärkte på programmet. Ser dock fram emot att få läsa din blogg även fortsättningsvis för den brukar vara bra! Kram”

Svar: Jag tyckte att Petras skämt var roligt, jag står fast vid det. Jag tycker att komiker kan gå väldigt långt innan de passerar gränsen. Men det måste vara roligt, skrattar man inte så kan man passera gränsen redan vid ett akneskämt.

Det roliga med Ella-skämtet var inte diabetes, det roliga var att hennes kommentar var så oväntad. Det betyder inte att Petra inte känner empati med de som är sjuka i diabetes, detsamma gäller för mig och de andra som skrattade åt skämtet.

Miljoner människor lider av sin övervikt, fetma dödar fler än svält. Varför var det okej att Petra skämtade om fetma?

Hälsa din son att jag är glad och tacksam varje dag mina barn får vara friska. Hälsa honom också att jag inte kan förklara varför jag skrattade, ibland skrattar jag åt hemskheter men jag är snäll ändå.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar