Annons
Annons

Den eviga sommarskammen


Aldrig ska det ta slut.

Sånt här finns alltså fortfarande.

Det finns två problem med detta:

  1. Att hon känner sig nödgad att skriva sin kommentar. Inte snällt mot de som har sina barn på fritids, kanske hela sommaren. Man måste inte ta hänsyn till andras känslor, men frågan är vad som är konstruktivt i detta? Vilket behov fyller hon hos sig själv genom att trycka till de som kanske redan har dåligt samvete (helt i onödan dessutom).
  2. Att hon verkligen tycker så här. Gör hon det? Tycker hon på riktigt synd om barn som går på fritids?

Det är inte synd om barn som går på fritids.
Det är synd om människorna, alla människor, alla tider på dygnet, hela sommaren. Därför att livet är en serie käftsmällar, små och stora. Därför att det gör ont att leva. Man blir ratad, avvisad, lämnad och övergiven. Man blir sårad, ledsen, arg och besviken. Ibland flera gånger om dagen. Livet är jättesvårt att leva, och sedan ska man dö.

Annons

Varsågod för uppmuntrande livsvisdom från mig till er.

Fritids är vuxna som har tid med dig, lagad mat på fasta tider, kamrater, ordning och reda. Kanske åker man iväg till ett bad, kanske spelar man fotboll eller frisbee.

Vuxna måste arbeta och samhället stannar inte därför att det är sommar.

Joachim och jag är oerhört privilegierade i det att Joachim har sex veckors semester (samt föräldradagar tills han fyller 52 HAHA), jag är hemma hela tiden (noll veckors semester) och vi har våra familjer som kan ställa upp.

Om man inte har det som vi har det så ska man alltså ha dåligt samvete för att man går till arbetet när det är sommar?

Jag vill så himla gärna sätta mig ner vid köksbordet med ”uulrika71” och samtala om det orimliga, onödiga och taskiga i hennes kommentar.

Dela
Tweeta
Maila
7 kommentarer

Annons

 


Laddar