Annons
Annons

Fredag


Just den här fredagen vaknade jag och kände mig alldeles snygg, trots jobbig natt med bebis som äter på min kropp en gång i timmen. Jag tog en selfie för att bekräfta, och det skulle jag inte gjort. För kan ni tänka er, när man är en 39-årig fembarnsmamma som har ammat fem gånger under natten så vaknar man inte upp och ser ut som Gigi Hadid, trots att det verkligen kändes så.

Jasmina hade en liten stund över för lunch. Jag parkerade i en buske på grund av snökaoset i Kalmar. Det är tur att vi inte har en framåtvarnare på bilen.

”Joachim förresten, vår backvarnare har slutat fungera. Jag SA ju att vi inte skulle köpa en begagnad bil”

”Det beror på att det ligger snö på varnaren”

Ah.

Detta med att man måste ta bort snö från bilen, vad jobbigt det är egentligen. Om det inte fanns regler och lagar och oskyldiga människor i trafiken så skulle jag åka runt som en igloo med ett yttepyttelitet titthål. Men så kan man inte bete sig.
Och taket sen då. För ett par år sedan körde jag iväg utan att tänka på det där lilla snötäcket på bilen. I en oerhört trafikerad korsning (så trafikerat det kan bli i Kalmar) bromsade jag in varpå ett lager packad snö rann ner och täckte varenda kvadratmillimeter av vindrutan. Vad roligt det var att springa ut bland alla bilar och i panik skrapa av snön med armar och nakna händer. Jag har inte inte tittat på taket sedan den dagen. Jag kontrollerar det där taket i juni, juli och augusti. Skräcken för att saker som grannens katt ska rasa ner i den där korsningen. Vad vet man?

Och här, exakt här, inser jag att jag redan har skrivit om min fredag. I fredags gjorde jag det.

Men jag tänker inte ha skrivit allt det här i onödan.

Nu ska jag plocka och fixa och packa inför tågresa mot Stockholm i eftermiddag. Hejhej tåget, snart kommer jag och min barnvagn, let’s be friends!

Annons
Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar