Annons
Annons

Ketchupen


”Samma Sarah här igen. Läste inlägget igen. Lika fint den här gången. Men en annan fundering dök upp denna gång. Står det en flaska ketchup på altanen? Har lagt cirka en kvart på att fundera över ”naturliga anledningar” till att en flaska ketchup kan stå på altanen, men sen kom jag på att det sällan behövs ”naturliga anledningar” till sådant när det gäller en flerbarnsfamilj”

Annons

Svar:

Jag hade tänkt förklara ketchupen på altanen, men ”äh, det är väl ingen som bryr sig om den.”

Jo, förstår du, det var som så att jag sparkade ut barnen långt ner i trädgården för att de skulle befinna sig utomhus. Frisk luft på kinderna, få upp flåset i för stora täckbyxor och dylikt.

För att få dem att stanna ute längre än den tid det tar att gå ner till gruppgungan, gunga två gung (ett framåt och ett bakåt) och sedan gå tillbaka till altandörren och banka den så att glaset från sextiotalet blir genomskinlig müsli, så gav jag dem sprejflaskor med vatten och karamellfärg att spruta på snön. (Ett tips från ett instagramkonto som är underbart och heter @tipsochtrix_)

 

Men ketchupen då?

När sprejflaskorna var tomma kastade jag ut en bricka med sojakorv och tillbehör.

”Ni äter på altanen, det blir mysigt”

Jag sa också att de skulle ta med sig allting in, vilket de givetvis aldrig gjorde.

Men ändå.

Mamma-skärmbarnen 1-0.

(Jag myser när jag tänker på att en del av er säkert trodde att inlägget skulle handla om barn och socker. Mitt hatämne alla kategorier. Ge inte era barn läsk, spara godiset till lördagarna, slut på hysteri, amen.)

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar