Annons
Annons

Mer helg


Det är varmt! tänkte jag och tog på mig en jacka som är tunnare än en kavaj samt mer lik en kavaj än en kavaj är lik sig själv.

Men det var ju varmt!

Fast det var det inte. Idag är det varmt. 20 grader. I lördags var det kallt. Fem minus i skuggan, arton minus i solen, eftersom blåsten var där.

Annons

När jag var barn tyckte alla föräldrar att det var jobbigt med:

”TITTA MAMMA!”

”TITTA NU!”

”MAMMA TITTA NU DÅ!”

”MAMMA, TITTA!”

”TITTADE DU?”

”AMEH, DU MISSADE! MAMMA!”

”DU MISSADE DET BÄSTA”

Dagens föräldrar ska filma flera minuter så att allt minne i mobilen tar slut, sedan ska man visa, och det är ännu tråkigare än att se det live.
Sedan blir barnet sur för att man filmade i slowmotion, sedan blir barnet sur för att man inte fick med slutscenen. Sedan raderar man och låtsas att det inte var meningen, fast det var med extremt mycket flit.

Och sen blev det söndag och vi åkte till Skaftnäs för brunch och utomhuset.

Ser ni den stora tavlan? Den är så fin. Men den är ingenting mot liveversionen.

Alla hennes pilar till pilbågen är bortskjutna. Man får alltså med två pilar i förpackningen och jag gissar att det beror på att det tar två sekunder att skjuta bort alla pilar.

Hon fick därför tälja egna pilar från pinnar på marken.

Ungefär här mötte Joachims lag ett lag från Ghana, så jag behövde inte höra hans himlande ögon när jag är rädd att barnen ska ramla i vattnet och aldrig komma tillbaka till mig.

Han får ABSOLUT inte gå ut på bryggan utan flytväst, inte ens på förordet till bryggan. Men kliva ner i en båt och skopa vatten, det går bra. Nu skulle han sett mig, ögonhimlaren.

Mamma och Fredrik flyttade snödroppar till nya platser. Det var fint.

Tills pappa, som gått runt och eldat gräs, precis där folk stod, för att sedan vråla ”STÖU ENTE EJ RÖUKEN” när världen runt folket plötsligt stod i brand, fick syn på en hel rad snödroppar intill sitt eget hus.

”Vim haur satt snöjdröuppar häer?” ville han veta, men fick inget svar. Då hängde han med huvudet som en brydd och åldrad snödroppe och eldade upp lite mer utomhusyta.

När alla luktade gräsbrand över hela kroppen gick vi in och badade Gosse.

Premiär i diskhon! Alltså det är så fint, och han doftade så gott av mormors Aleppotvål.

Tänk när du är så stor att du kan springa runt och explodera jeansknän på gräsmattan.

Och sen, när jag hade tänkt den tanken, så var helgen slut.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar