Annons
Annons

Onsdag är ändå onsdag


En av anledningarna till att jag klarar amningsnätterna utan att ögonlocken brinner upp på morgnarna är att Gosse har vett att sova sött till minst klockan åtta.

I morse vaknade han klockan 6:30. Inte okej.

Annons

Jag spelade dum och låtsades att jag inte noterat hans runda ögon femton centimeter bort, med mindre lyckat resultat.

Idag har jag därför sett ut som hundraåringen som klev ut genom fönstret och slog ihjäl sig i ansiktet.

Allt medan Gosse framlever sitt liv som en modell för blöjpaketet.

Skönhetssömn pågår. Jag använder mig av kaninmetoden när jag söver honom. En kanin i nacken och en i famnen. Slut på beskrivning av metod. (Om ni undrar varför han är rödfläckig så beror det på att han har somnat i min famn.)

Jag har en koltrast. Han hoppar fram halvvägs in på altanen, kopplar ögonkontakt med mig och om jag sitter stilla och ger mitt bifall hoppar han vidare fram till äppellådan utanför dörren.

I förmiddags såg jag honom sitta på en snöhög och se alldeles förfördelad ut. Jag insåg då att äpplena var uppätna, sönderpickade av hans lilla orange näbb.
Jag plockade upp ett skrynkligt äpple ur fruktskålen och kastade ut i snön. Kolis flög iväg, men efter en stund kom han tillbaka och smaskade på äpplet så att saften flög åt alla håll.

Förlåt, jag ljög, man har ingen koltrast.

Onsdagar är förresten en av mina favoritdagar, har jag nämnt det? På onsdagarna är det träningsfritt för Joachim, och den enda barnaktiviteten skjutsar farfar till. Så onsdagarna är lite lugnare, lite mer häng.

Men idag stod jag i köket när Joachim kom upp mot huset med en aura av ”jag ska bara in och vända för jag ska genast iväg på den där grejen i kväll, du vet den där grejen som du har glömt”. Alla vet vad jag pratar om. Man liksom såg på hans kropp att han inte skulle slappna av innanför dörren och lugna ner sig. Han skulle hispa iväg någon annanstans.

Men mirakel sker; Joachim kände sig lite hängig och ställde in kvällens möte till förmån för två möten imorgon.

Så nu har vi haft så mysigt med matlagning och disk och tvätt och snöskottning och dusch av barn och apoteket för kräm mot skorv på vår lille korv.

Nu ska jag lägga mig och tutta mammas lille pusse till söt sömn.

Dela
Tweeta
Maila
5 kommentarer

Annons

 


Laddar