Annons
Annons

Varför kan man inte åka taxi med barn längre?


”Verkligen ledsen för vagnen. Men jag undrar ändå – varför tog du inte taxi? Iallafall på de långa sträckorna?”

Svar: Det korta svaret är att jag inte ens tänkte tanken på en taxi förrän jag läste din kommentar.

Annons

Men det kan ju bero på att man inte kan åka taxi i Sverige längre.

Jag har haft denna erfarenhet i Kalmar och i Stockholm och dessa två städer, en stor och en medelstor, får nu symbolisera hela landet. Kom inte farandes med att det går utmärkt att åka taxi med barn i Hedemora. För där är det säkert någon himla snäll Bengt som bestämmer och då går det bra.

För ett par månader sedan försökte jag beställa taxi till tågstationen i Kalmar men fick då höra att de inte hade barnstol. När jag skrev om detta ringde P4 upp mig och ville göra en grej på det. Efter en stund ringde de tillbaka och sa att de pratat med Sverigetaxi som hade sagt att jo, visst har de barnstolar. Och så fick de mig att framstå som en trög person som inte kan ta till mig information.

”Så man kan alltså inte ta en taxi med sin bebis?”

”Du kan ju beställa en taxi och hoppas att det är en chaufför som låter dig ta barnet i knät”

I Stockholm samma sak. Och det spelar ingen roll om man ringer i förväg. Svaret är nej.

När jag ringde taxi Stockholm hette det att de som tar taxi med småbarn får ha med sig babyskydd. Men vem har babyskydd? Den som har bil. Och vad behöver inte den som har en bil?

EN TAXI.

Jag älskar att ha bebis, det är mysigt och väldigt jobbigt. Men de jobbiga sakerna ska vara nattamning och annat knöl. Inte transport.

Så himla löjlig hela den här saken är. Det handlar inte om att utrusta alla bilar med vinbar och vita lädersäten. Köp in ett knippe barnstolar och lägg ut i var tredje bil.

Rusta för ungar.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar